| | Περί....περιπατητικού spinning! | |
|
|
| Συγγραφέας | Μήνυμα |
|---|
pikrit New member

Αρ. μηνυμάτων: 27
 | Θέμα: Περί....περιπατητικού spinning! Παρ Jan 27, 2012 4:16 pm | |
| Με αφορμή μια τηλεφωνική συνομιλία με έναν φίλο spinner προέκυψε μια νέα αναζήτηση....
Συζητούσαμε λοιπόν για το περιπατητικό spinning, δηλαδή, το πως προσεγγίζουμε έναν μεγάλο ψαρότοπο....συνήθως παραλία ή βράχια!
Η άποψη του φίλου, λοιπόν, είναι ότι επιλέγει ένα τεχνητό και ξεκινάει από ένα σημείο, κάνει 3-4 βολές, αν δεν αντιληφθεί κάτι μετακινείται 30-40 μέτρα παρακάτω, και το ίδιο, και το ίδιο και το ίδιο μέχρι να φτάσει σε κάποιο "οριακό" σημείο οπότε και θα επιλέξει ένα άλλο τεχνητό και θα ξεκινήσει την αντίθετη διαδρομή! Ουσιαστικά λοιπόν επιλέγει 2 τεχνητά, κι αν δεν υπάρξει κάποιο γεγονός που θα τον κάνει να επιλέξει κάτι διαφορετικής πλεύσης, θα ψαρέψει μόνο με αυτά τα δύο!
Αντίθετα, εγώ επιλέγω ένα αρχικό σημείο, εκεί δοκιμάζω περίπου 10 βολές από κάθε τύπο τεχνητού, δηλαδή θα δοκιμάσω μια σιλικόνη, ένα μεγαλύτερο κι ένα μικρότερο shallow diving minnow, ένα μεγαλύτερο κι ένα μικρότερο minnow που κατεβαίνει χαμηλότερα, ένα surface, ένα lipless, ίσως κι ένα κουταλάκι.... Αν δεν αποδώσει κανένα, μετακινούμαι καμιά 50 μέτρα και πάλι τα ίδια και παλι, και πάλι τα ίδια... Τελικά λοιπόν, εγώ δοκιμάζω περισσότερα τεχνητά, αλλά καλύπτω σημαντικά μικρότερη απόσταση!
Εσείς, πως προσεγγίζετε έναν τέτοιο ψαρότοπο; |
|
 | |
georgetax New member

Αρ. μηνυμάτων: 10 Ηλικία: 31 Τόπος: ΣΕΡΡΕΣ
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Παρ Jan 27, 2012 4:25 pm | |
| Πέτρο και εγώ το ίδιο κάνω με εσένα. προσπαθώ να δοκιμάσω όσα περισσότερα μπορώ και μετά πιο πέρα κ.τ.λ.
αλλά μου δημιουργήθηκε μια ερώτηση μήπως κάνω πολύ "φασαρία " με το να αλλάζω τεχνητά και να τα πετάω σε ένα σημείο ?
πολύ καλό το ποστ σου , πολύ ενδιαφέρον. να ακούσουμε και άλλες απόψεις
|
|
 | |
giannis nitsios New member

Αρ. μηνυμάτων: 24 Τόπος: μενιδι
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Παρ Jan 27, 2012 6:49 pm | |
| Φιλε μου κανονικα το spinning αυτο ειναι.... Δοκιμαζεις - (...αν εισαι και σε παραλια- βραχακια,καβακια....δεν το συζητω!!) - 5-10 διαφορετικα τεχνητα...και αντε πιο περα λιγα μετρα,αν δεις καπου να εχεις ενδιαφερον ,καθεσε και προσπαθεις εκει...αν οχι,αντε παλι πιο περα!!. Αν εισαι βεβαια σε λιμανι ,και εκει εχεις την δινατοτητα να κανεις καποιες μικρες αποστασεις οσο στο επιτρεπει ,και να "χτενησεις" το μερος με βολες ,καλητερα θα ειναι .Αλλα ...κακα τα ψεματα παιδια....στο λιμανι ,λιγο -πολυ ολοι μας , αραδιαζουμε ολα τα τσιμπραγκαλα στον ντοκο και δεν το κουναμε απο'κει ... ουτε και για τσισακια...!!Ειναι η .... "κακη συνηθεια του στασιμου εγγλεζικου"-οπως ελεγε και ενας φιλος απο τα ομορφα Χανια- οτι οι πιο πολυ spinners καθονται στο ιδιο σημειο, και βιτζιαζουν την θαλασσα ασταματητα ...και οσο να'ναι κανουν ζημια, με τον ιδιο θορυβο(... μεσα σε αυτους τοτε, ημουν και εγω ...και ειμαι μερικες φορες,δεν κοβετε και ευκολα!!!)..και πιστευω δικιο εχει !!Ασε που αν περπαταμε ,μας κανει και καλο ..ειδηκα για μενα, με τους "ταβερνιακους" που εχω κανει τωρα τελευταια απο το πολυ φαγητο ..το χρειαζομαι αμεσα το ποδαρατο πασαδες μου!! |
|
 | |
PANOSHRV Webmaster

Αρ. μηνυμάτων: 2723 Ηλικία: 46 Τόπος: Νέα Σμύρνη-Χανιά
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Παρ Jan 27, 2012 8:27 pm | |
| Πέτρο και εγώ θα συμφωνήσω το spinning θέλει περπάτημα ψάξιμο και δοκιμή τεχνητών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτή η τεχνική. Φυσικά θα κάτσω και θα επιμείνω σε μπούκες λιμανιών και κάβους που είναι σίγουρα περάσματα.
Φιλικά Πάνος ボールからぶら下がってカットに該当すると考えている誰も
|
|
 | |
pan New member

Αρ. μηνυμάτων: 19 Ηλικία: 40
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Παρ Jan 27, 2012 8:47 pm | |
| πιστευω πως οταν επιμενεις σε ενα μερος για αρκετη ωρα πετωντας συνεχεια τεχνητα το αποτελεσμα θα ειναι αντιθετο απο το επιθημητο το spinning ειναι δυναμικο και αθλητικο ψαρεμα καθε 2-3 ριξιες αν δεν εχουμε χτυπημα μετακινουμαστε .προσωπικα αν δεν ειμαι σε λιμανι που με περιοριζει ο χωρος μπορω να διανυσω μεγαλες αποστασεις (να κανουμε και την γυμναστικουλα μας.. ) |
|
 | |
Giannis 110 New member

Αρ. μηνυμάτων: 2
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Παρ Jan 27, 2012 9:15 pm | |
| Ψαρευω απο λιμανι και απευθυνομαι σε λουτσους φετος λεω για πρωτη φορα να κανω περπατητο σε παραλιες.Πριν απο τρια χρονια οταν εβαλα ιντερνετ παραγειλλα απο ιαπονια τεχνητα αναμεσα σε αυτα ηταν και δυο που μολις τα δοκιμασα δεν μου αρεσαν καθολου επλεαν πολυ κοντα στην επιφανεια και τα εβαλα στην ακρη.Το ενα απο αυτα το παρουσιασε ο PANOSHRV προσφατα το ενα ειναι το tackle house feed shalow 128 σαρδελα με κοκκινη κοιλια και το αλλο shore line shiner R50 SSR daiwa .Αυτα τα δυο θα παρω μαζι μου θα το κανω οπως ο φιλος του Πετρου.ΟΙ καιρικες συνθηκες πως πρεπει να ειναι πρεπει να εχει συννεφια και ποσα μποφωρ ειναι το καλυτερο για αυτο το ψαρεμα αν ξερει κανενας |
|
 | |
pikrit New member

Αρ. μηνυμάτων: 27
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Σαβ Jan 28, 2012 12:32 am | |
| Κι επανέρχομαι..
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ πιστευω ότι μάλλον υπερβάλω με τον αριθμό των βολών και των τεχνητών που μπορεί να δοκιμάζω ανά σημείο, γιατί σίγουρα δοκιμάζω την τύχη μου σε λιγότερα σημεία, αλλά και όσο να ναι όντως είναι πολύ φασαρία στο ίδιο σημείο...... αλλά.... πόσες φορές έχουμε δοκιμάσει διαφορετικές πλεύσεις στο ίδιο τεχνητό, στο ίδιο πάντα σημείο μέχρι τελικά να πάρουμε το χτύπημα...ή πόσες φορές αλλάζοντας τεχνητό σε ένα σημείο που νομίζαμε ότι ούτε φύκια δεν υπάρχουν παίρνουμε χτύπημα.....
Αυτό το αλλά είναι που με καίει κάθε φορά....
Όχι ότι έχει κάποια σημασία, αλλά να αναφέρω ότι ο φίλος που το συζητούσα είναι Γάλλος και ψαρεύει στον Ατλαντικό, οπότε τελείως άλλες συνθήκες και ψαρέματα....αλλά νμίζω ότι στην φιλοσοφία του ψαρέματος μπορούμε να κάνουμε κάποιους παραλληλισμούς.... |
|
 | |
kabitron New member

Αρ. μηνυμάτων: 31 Ηλικία: 28 Τόπος: athens
 | Θέμα: ??? Σαβ Jan 28, 2012 12:19 pm | |
| καλημερες.οι παφλασμοι εχω δει οτι τραβανε τα κυνηγοψαρα.κανω λαθος?αρα με το να καθομαστε λιγο παραπανω σε ενα σημειο δεν αυξανουμε τις πιθανοτητες να εθρει ενα καλο ψαρει να δει τι παιζε?.εχω δει ζαργανες να τρεχουν στουσ παφλασμους και μετα απο δεκα λεπτα να ερχονται κυνηγοι απο παντου και οτι αλλο τρωει ζαργανες |
|
 | |
nikonline Administrator

Αρ. μηνυμάτων: 2879 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Σαβ Jan 28, 2012 12:44 pm | |
| Εγώ παιδιά ακολουθώ την εξής λογική: αναφορικά με το λαβράκι υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Σε κάποια μέρη κάνει καρτέρι ενώ σε άλλα περνάει κάποια στιγμή της ημέρας (περάσματα).
Στις περιπτώσεις που θεωρώ ότι κάνει καρτέρι δεν ρίχνω πάνω από 2 φορές. Εκεί πρέπει να κάνεις καλή επιλογή τεχνητού. Μετά αφήνω τον τόπο να ηρεμήσει και μετά πάλι.
Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να κάτσω αρκετή ώρα και να δοκιμάσω διάφορα τεχνητά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ρίχνω πολλές φορές το ίδιο τεχνητό.
Για άλλα ψάρια ακολουθώ την δεύτερη τακτική.
ΦΙΛΙΚΑ NIKOS
|
|
 | |
Stray Dog (Πασχάλης) Administrator

Αρ. μηνυμάτων: 2771 Ηλικία: 39 Τόπος: Λάρισα
 | Θέμα: Απ: Περί....περιπατητικού spinning! Σαβ Jan 28, 2012 2:15 pm | |
| Προσωπικά και χωρίς να έχω εμπειρία αποφεύγω όσο μπορώ τις «αχανείς» παραλίες τις οποίες δυστυχώς τρώω στη μάπα στα μέρη μου. Η λογική είναι η εξής: γιατί το ψάρι να είναι εδώ και όχι 30 μέτρα παραμέσα και 100 μέτρα παραδίπλα?
Εάν χρειαστεί να το κάνω ξεκινάω επιλέγοντας τα πιο βαριά εργαλεία ή τέλος πάντων τα εργαλεία με τα οποία μπορώ να καλύψω μεγαλύτερη απόσταση είτε προς τα μέσα είτε δεξιά-αριστερά.
Όσον αφορά τα τεχνητά και λόγω της ιδιαιτερότητας των περιοχών εδώ (ρηχοπατιές) επιλέγω βασικά 3-4 διαφορετικούς τύπους τεχνητών.
Εάν έχει μπουνάτσα ένα WTD, ένα floating με μικρό βάθος πλεύσης το οποίο μπορώ να δουλέψω με διάφορες πλεύσεις και στα πολύ δύσκολα που δεν φαίνεται να παίζει τίποτα κοπανάω και κανένα κουτάλι ή πλανάκι.
Εάν έχει καιρό τότε ένα popper, ίσως ένα floating εάν μπορεί να φύγει και να κολυμπήσει και τέλος κουτάλι ή πλάνο.
Αυτό που με απασχολεί πολύ είναι εάν τα θορυβώδη τεχνητά μπορούν να προσελκύσουν ένα π.χ. λαβράκι από μακριά ή τρομάζουν και αυτά που είναι κοντά…
Δεν αλλάζω σαν παλαβός πάντως ψαράκια ίσως και γιατί δεν διαθέτω πολλά τεχνητά να το κάνω και προσπαθώ να μην βιτσιάζω 2.000 φορές στο ίδιο σημείο με το ίδιο ψαράκι. Ακόμα δεν μου έχει δουλέψει η λογική αλλά όπως είπα, αποφεύγω αυτά τα μέρη και έχω γράψει λίγες ώρες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις νομίζω περισσότερο θέμα τύχης είναι. Να έχει ψάρια, να τα συναντήσεις, να θέλουνε να φάνε κλπ κλπ κλπ
Προσεχώς σε θολούρες θα δοκιμάσω και μολυβωμένες σιλικόνες paddle tails περασμένες σε παράμαλλο με μολυβάκι για να σέρνεται στο βυθό.
Ας περιμένουν οι γυναίκες!!!!!!!!!!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Stray Dog (Πασχάλης) στις Κυρ Jan 29, 2012 12:34 am, 1 φορά |
|
 | |
| | Περί....περιπατητικού spinning! | |
|