ΣύνδεσηΕγγραφήΦόρουμ*Αρθρογραφία*ΕικονοθήκηFacebookchannel youtube

CURRENT MOON
Πρόσφατα Θέματα
» *Μορφωνονται* τα λαβρακια απο το catch and release?
Σήμερα στις 11:30 am από nikonline

» Fly Poppers
Σήμερα στις 10:46 am από nikonline

» Fly Jig
Σήμερα στις 8:55 am από Stray Dog (Πασχάλης)

» Ζητείται συνοδός για Shotgun!
Χθες στις 11:05 pm από shotcon

» Αγορα καλαμιου
Χθες στις 10:56 pm από shotcon

» Megabass (texnita)
Χθες στις 10:35 pm από shotcon

» Ανοιχτή συνάντηση και ψάρεμα στον Πλαταμώνα
Πεμ Μαϊος 17, 2012 11:31 am από 'nick-the-big-fisherman'

» Ψάρια ανα εποχή
Τετ Μαϊος 16, 2012 2:04 pm από koraki

» Braided Lines (νήματα) και spinning.
Τρι Μαϊος 15, 2012 9:53 am από tsanakasp

Share | 

Ξεκινώ τώρα το Spinning

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down 
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5  Next
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
georgevass
New member
New member

Αρ. μηνυμάτων: 48
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 12:46 pm

Παιδες επειδη τωρα λεω να εξασκω το spinning εχω την εξης απορια. Οτι προσπαθεια εχω κανει την εχω κανει με μπομπαρδα και ragloo. Οκ αλλα οχι κανονικο spinning. Η απορια μου ειναι με τα τεχνικα ας πουμε 12gr τι βολες μπορουμε να πετυχουμε ?
Επιστροφή στην κορυφή Go down
gavromitsos
Best member
Best member

Αρ. μηνυμάτων: 199
Τόπος: Γαλατας Τροιζηνιας

ΔημοσίευσηΘέμα: Bassday sugar pen   Τρι Jan 31, 2012 1:40 pm

Εξαρτατε φιλε, απο πολλους παραγοντες..
Ριξε μια προσεκτικη ματια, στο φορουμ.. Θα μαθεις πολλα.
Επισης, τι εξοπλισμο διαθετεις?? (καλαμι-μηχαν-νημα-πετονια)κλπ.
Διαβαζεις, και προσπαθεις, να τα κανεις πραξη.. Για αποστασεις βολων, ειναι σχετικο..
Παραδειγμα, τεχνιτο max-rap 5γρ. Πανω-κατω, 15 μετρα. Σε απνοια.
Τα λαβρακια ομως, χτυπουν μπροστα σου.
Βεβαια, οσο μακρυτερα, τοσο καλυτερα. Αν μαθεις τα τεχνιτα σου, σε πλευσεις, θα δεις
αναλογες επιτυχιες..
Και μην βαλεις ποτε, μπομπαρδα σε τεχνιτο.. Δεν ψαρευει.
Οτι θελεις ρωτας.. Ολοι βοηθουν εδω.
georgevass
New member
New member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 2:13 pm

Σ'ευχαριστω. ελπιζω να μη σε πρηξω με τις ερωτησεις μου
giannis nitsios
New member
New member

Αρ. μηνυμάτων: 25
Τόπος: μενιδι

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 2:56 pm

georgevass έγραψε:
Παιδες επειδη τωρα λεω να εξασκω το spinning εχω την εξης απορια. Οτι προσπαθεια εχω κανει την εχω κανει με μπομπαρδα και ragloo. Οκ αλλα οχι κανονικο spinning. Η απορια μου ειναι με τα τεχνικα ας πουμε 12gr τι βολες μπορουμε να πετυχουμε ?

* φιλε μου καλημερα.
θα ηθελα να τονισω ,οτι με μπορμπαρδα , δεν κανεις spinning .Βλεπω στα λιμανια καποιους με τα κασταδικα τα καλαμια και κατι κουμουτσες για μηχανησμους με μια μπομπαρδα και ενα χελακι και τους λυπαμε με την αποψη οτι σε λιγο θα εχουνε προβλημα με τα χερακια τους σε λιγο καιρο ,λογο τενοντιτιδας.Ναι μεν ,εχουνε βολες πολλυ μεγαλυτερες απο εμας ,αλλα αυτο δεν λεγετε... spinnning!!Αλλοστε ,ειδες οτι το ειπες και μονος σου, οτι δεν ειναι κανονικο ετσι!!Θα συνφωνησω με τον δημητρη παραπανω στα λεγομενα του ,σχετικα με τα τεχνητα που πρεπει να χρησιμοποιησεις αναλογα με τον εξοπλησμο σου ,και θα ηθελα να σου τονησω -αν δεν το γνωριζεις βεβαια- σχετικα με τα τεχνητα σου ,να πηραματιζεσε με τις πλευσεις συνεχως, και το σημαντικοτερο απ'ολα πρεπει να δινεις - ΕΣΥ - ζωη στο τεχνητο σου με διαφορετικη ανακτηση και να δεις στο τελος ποια δουλευει πιο σωστα ...ΟΛΑ τα τεχνητα δουλεουν φιλε,δεν υπαρχει τεχνητο που δεν δουλευει,αλλα ειναι αναλογα στις ορεξεις τους και πως το δουλευεις σωστα ...πηραματησου και θα δεις..ακουσε με!!

πιστευω καπως να σε βοηθησα παραπανω !!
pikrit
New member
New member

Αρ. μηνυμάτων: 42

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 3:04 pm

Oπως είπαν και τα παιδιά η απόσταση βολής εξαρτάται από άπειρους παράγοντες!
Από τον εξοπλισμό μας, το ίδιο το τεχνητό, υπάρχουν άλλα που έχουν πολύ καλύτερη πτητικότητα στα ίδια γραμμάρια, τις συνθήκες περιβάλλοντος και φυσικά την τεχνική του ψαρά!

Με έναν αξιοπρεπή εξοπλισμό, ένα καλό πτητικά τεχνητό 12γρ και χωρίς έντονο κόντρα καιρό τα 30-40 μέτρα είναι ίσως και μετριοπαθής εκτίμηση!
Συνδεδεμένος
PANOSHRV
Webmaster
Webmaster

Αρ. μηνυμάτων: 2955
Τόπος: Νέα Σμύρνη-Χανιά

ΔημοσίευσηΘέμα: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 3:11 pm

Να προσθέσω ότι τα 30-40 η και 50 μέτρα σε ειδικές περιπτώσεις σου φανούν λίγα αλλά για το spinning είναι αρκετά.

Να ενημερώσω ότι επειδή ξεφύγαμε από το θέμα θα μεταφερθούν κάποια ποστ σε ξεχωριστή ενότητα ώστε να συνεχίσει τις ερωτήσεις του εκεί ο φίλος Γιώργος.

Φιλικά
Πάνος
[You must be registered and logged in to see this image.]
http://www.psarades.com/index.htm
georgevass
New member
New member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 4:12 pm

Ευχαριστω Πανο. Επισης ευχαριστω και ολους για τα φωτα σας. Εγω ξεκινησα με απικο(το οποιο λατρευω ακομα) και συνεχιζω να μαθαινω την τεχνικη του εγγλεζικου. Εχω και μια μικρη εμπειρια απο Casting αλλα αλλα χωρις πραγματικη μαχη με αξιολογο θηραμα. ΤωΡα λεω να κανω και μια εισαγωγη στο shore και στο spinning. Θελω να αποκτησω γνωσεις για ολες τις τεχνικες γιατι μου αρεσει πολυ το ψαρεμα και καθε τεχνικη εχει την δικια της ομορφια
XEPO
New member
New member

Αρ. μηνυμάτων: 14
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 4:18 pm

giannis nitsios έγραψε:
θα ηθελα να τονισω ,οτι με μπορμπαρδα , δεν κανεις spinning .Βλεπω στα λιμανια καποιους με τα κασταδικα τα καλαμια και κατι κουμουτσες για μηχανησμους με μια μπομπαρδα και ενα χελακι και τους λυπαμε με την αποψη οτι σε λιγο θα εχουνε προβλημα με τα χερακια τους σε λιγο καιρο ,λογο τενοντιτιδας.Ναι μεν ,εχουνε βολες πολλυ μεγαλυτερες απο εμας ,αλλα αυτο δεν λεγετε... spinnning!
Και εγώ πηγαίνω που και που στα λιμάνια και βλέπω κάποιες ψαράδες με καλαμια για 500 ευρώ και βάλε να ψαρεύουνε με μπορμπαρδα και raglu...δηλαδή αυτό πως λέγεται ?Το raglu είναι ένα από τα πιο ευημερούσηα τεχνητά στο κόσμο και όλες ψαράδες που το δουλεύουνε σωστά πιάνουνε καλά ψαρια.Εμενα όμως ούτε μου αρέσει ούτε το δουλεύω,αλλα δεν είμαι ούτε πιο σπουδαίος ψαράς από αυτές που ψαρεύουνε με raglu,ούτε πιο μεγάλος σπιναδορος από αυτές που ψαρεύουνε με μπομπάρδα.Το spining είναι τεχνική για ψάρεμα.Αυτή τεχνική λέει απλά πράγματα-με ένα κομματάκι ξύλο,σίδερο,σιλικόνη και τα λοιπά να μπορείς να ξεγελάσεις το ψάρι.Με τι τα το πετάς αυτό το κομματάκι είναι επιλογή σου.Για παράδειγμα εγώ πετάω το max rap 5 gr. περίπου 30 μετρα,αλλα τα κοκκάλια σε περισσότερες περίπτωση το δαγκώνουνε η στα πόδια μου η σε απόσταση 10-15 μετρα.Αν βλέπω ότι τα κοκκάλια είναι σε απόσταση πάνω από 50 μετρα δεν τα χρησιμοποιώ μπομπάρδα,αλλα απλά τα ψαρεύω με πλανακι 10-20-30 gr.
Stray Dog (Πασχάλης)
Administrator
Administrator

Αρ. μηνυμάτων: 2957
Τόπος: Λάρισα

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 4:56 pm

georgevass έγραψε:
Ευχαριστω Πανο. Επισης ευχαριστω και ολους για τα φωτα σας. Εγω ξεκινησα με απικο(το οποιο λατρευω ακομα) και συνεχιζω να μαθαινω την τεχνικη του εγγλεζικου. Εχω και μια μικρη εμπειρια απο Casting αλλα αλλα χωρις πραγματικη μαχη με αξιολογο θηραμα. ΤωΡα λεω να κανω και μια εισαγωγη στο shore και στο spinning. Θελω να αποκτησω γνωσεις για ολες τις τεχνικες γιατι μου αρεσει πολυ το ψαρεμα και καθε τεχνικη εχει την δικια της ομορφια

Η κάθε μία τεχνική έχει τη δική της ομορφιά και χρήση (ίσως και εποχή). Αυτή τη φιλοσοφία είχα κι εγώ. Τα πάντα όλα αρκεί να είμαι κοντά στη θάλασσα. Και κατέληξα να ασχολούμαι με casting, surfcasting, εγγλέζικο, spinning και να κάνω και παράληλα καθετή που είναι το αγαπημένο μου ψάρεμα. Αποτέλεσμα? Κανένα δεν έκανα καλά και για κανένα δεν είχα αξιόλογο εξοπλισμό. Μετριότητα εγώ και μετριότητα και στα εργαλεία. Και καμία προσπάθεια βελτίωσης γιατί και λόγω έλλειψης χρόνου ώσπου να ξαναπιάσω τι μια τεχνική την ξεχνούσα.

Βέβαια αυτό ισχύει για εμένα και γιατί πηγαίνω για ψάρεμα 2 φορές το μήνα. Για κάποιον που πάει 2-3 φορές τη βδομάδα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Στο λέω απλά να το έχεις στο νου σου.

Ας περιμένουν οι γυναίκες!!!!!!!!!!!
Συνδεδεμένος
georgevass
New member
New member

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ξεκινώ τώρα το Spinning   Τρι Jan 31, 2012 9:33 pm

Το ξερω Πασχαλη και το βιωνω κι ολας. Ειναι δυσκολο να καταληξω καπου. Κι εγω σαν κι εσενα ειμαι. Πολυ ευρενα λιγοτερο ψαρεμα. Για να δουμε

Ξεκινώ τώρα το Spinning

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 5Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
sea maniacs :: Spinning :: Διάφορα θέματα Spinning-